سویا یکی از حبوباتی است که دانه های آن در آسیا بیشتر به صورت کامل مصرف می شود، اما محصولات فرآوری شده سویا مانند آرد سویا، پروتئین سویا، توفو، شیر سویا، سس سویا، روغن سویا و … در کشورهای غربی مصرف می شود.
اگر مقدار زیادی محصولات سویا تهیه کرده اید و نمی دانید چگونه آنها را نگهداری کنید تا فاسد نشوند، این قسمت از خبرکو را بخوانید.
اگر رطوبت این دانه ها قبلاً حذف شده و دانه ها به صورت سویای خشک هستند، آنها را در شرایط زیر نگهداری کنید:
در جای خشک و بدون نفوذ رطوبت نگهداری شود
دور از نور خورشید نگهداری شود
برای جلوگیری از ورود حشرات و آفات در ظروف در بسته با خلاء نگهداری کنید
در این شرایط می توانید آن ها را برای مدت نسبتا طولانی نگهداری کنید.بهتر است کنجاله سویا یا پروتئین های بافت دار سویا را در منزل نگهداری کنید که به عنوان جایگزین سبزیجات برای گوشت در پخت و پز استفاده می شود:
قفسه ای را انتخاب کنید که هوای خنک تری نسبت به سایر قسمت های آشپزخانه نسبت به کابینت آشپزخانه شما داشته باشد. مکانی را دور از اجاق گاز انتخاب کنید.
همچنین برای نگهداری بهتر است از ظروف شیشه ای وکیوم با درب بسته استفاده کنید.
سویا چند روز در یخچال میماند؟
اگر میخواهید دانههای سویای خیسشده و کمآبی را ذخیره کنید، میتوانید ابتدا آب سویا را کاملاً جدا کنید و سپس آنها را در ظرف دربسته در فریزر قرار دهید.
مراقب باشید که سویای پخته شده را برای مدت طولانی منجمد و نگهداری نکنید.
سویا در یخچال به مدت چند روز تا چند هفته باقی می ماند.