بیشتر مردم ماهی تن را با برنج سفید یا شوید می خورند. امروز غذایی را به شما تقدیم می کنیم که حتی اگر طرفدار ماهی تن نباشید به دلیل طعم فوق العاده اش به راحتی از آن نخواهید گذشت.
گشنیز یکی از گیاهان معطری است که طعم بی نظیری به غذا می دهد. گشنیز در غذاهایی مانند قلیه ماهی و میگو استفاده می شود تا طعم ماهی و میگو به آن بدهد.
زیرا عطر و طعم این سبزی باعث می شود بوی ماهی را نبویید و به همین دلیل حتی برای کسانی که بوی ماهی و میگو را دوست ندارند بسیار خوش طعم خواهد بود.
در زیر طرز پخت ماهی تن تکین را به شما آموزش می دهیم. این غذا علاوه بر طعم بی نظیری که دارد، در مدت زمان کوتاهی بسیار راحت و آسان آماده می شود.
می توانید گشنیز را با گوشت، مرغ کبابی یا کوفته قلقلی سرو کنید، اما وقتی با غذاهای دریایی درست شود بسیار خوشمزه تر خواهد بود.
مواد لازم برای ۲-۳ نفر | |
پیاز متوسط | یک عدد |
تن ماهی | یک عدد |
نمک و زردچوبه و فلفل | به میزان کافی |
پودر پاپریکا و پودر تخم گشنیز | به مقدار لازم |
دارچین | به مقدار لازم |
سبزی گشنیز تازه | به مقدار لازم |
برنج | دو و نیم پیمانه |
زعفران | به مقدار لازم |
دستور پخت تن چین تن ماهی
مرحله اول
برای تهیه ماهی تن به روش مجلسی ابتدا باید ماهی تن را آماده کنیم، برای این کار پیاز را که جزء اصلی غذاهای ایرانی است خرد می کنیم و در روغن کمی تفت می دهیم تا نرم شود و سبک شود.
سپس ادویه ها از جمله زردچوبه و فلفل سیاه را به پیاز اضافه می کنیم و یکی دو دقیقه دیگر به تفت دادن ادامه می دهیم.
مرحله دوم
در مرحله بعد ماهی تن را به مدت 20 دقیقه بجوشانید و روغن آن را بگیرید و به پیازهای سرخ شده اضافه کنید. در این مرحله پودر فلفل قرمز و پودر تخم گشنیز را به بقیه مواد اضافه کنید و با بقیه مواد مخلوط کنید.
بعد از اینکه مواد تن ماهی کمی سرخ شدند، کنار بگذارید. یادتان باشد برای خوشمزه تر شدن این غذا به فلفل قرمز و پودر گشنیز نیاز دارید و نمی توانید آن را بردارید.
در ادامه با ما همراه باشید تا مراحل پایانی آموزش پخت ماهی تن ته چین را بیاموزیم.
سطح سوم
یک قابلمه را تا نیمه از آب پر کنید و روی شعله گاز قرار دهید. وقتی آب به جوش آمد، برنج را به همراه نمک در قابلمه بریزید و بگذارید بجوشد.
سپس متوجه شوید که آیا برنج شما آماده آبکشی است یا خیر؟ یک دانه برنج را بین دو انگشت له کنید.
اگر دانه های اطراف دانه نرم و هسته آن کمی چسبنده باشد، به این معنی است که برنج آماده آبکشی است. بعد از اینکه برنج را آبکشی کردید، در مرحله بعد به تهیه سبزیجات بروید.
مرحله چهارم
گشنیز تازه یکی از مهم ترین مواد تشکیل دهنده این غذاست و جایگزین دیگری نمی توانید انتخاب کنید. گشنیز تازه را بشویید و ریز خرد کنید. سپس سبزیجات تازه را با برنج آبکش شده مخلوط کنید.
مرحله پنجم
در این مرحله برای داشتن ته رنگی جذاب و خوش رنگ باید مواد را به صورت لایه لایه داخل قابلمه بریزید. ابتدا یک لایه سیب زمینی کف قابلمه قرار دهید (در این مرحله می توانید زعفران اضافه کنید تا ته قابلمه رنگی تر شود).
سپس یک لایه مخلوط برنج و گشنیز را در قابلمه بریزید و لایه بعدی مواد ماهی تن را اضافه کنید. مقداری ادویه دارچین را روی مواد بپاشید. برای لایه سوم و آخر برنج را اضافه کنید.
مرحله ششم
در مرحله آخر و پس از انجام تمام مراحل تهیه سس تن، غذا را با اسپری روی حرارت ملایم قرار دهید. درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید غذا حدود نیم ساعت تا چهل دقیقه دم بکشد. پس از آن یک غذای خوشمزه آماده سرو است.
یادداشت مهم
برای اینکه کاسه سیب زمینی خوشمزه تری داشته باشید، ابتدا وقتی قابلمه را روی شعله گاز گذاشتید، شعله گاز را به مدت هشت دقیقه زیاد کنید، بعد از آن مدت شعله را کم کنید و اجازه دهید غذا به مدت چهل دقیقه دم بکشد.
سخن پایانی
ماهی تن ته چین یک غذای بسیار خوشمزه و مناسب برای مواقعی است که عجله دارید و می خواهید یک غذای راحت و خوش طعم درست کنید.
این غذا بدون شک شما را عاشق طعم بی نظیر خود می کند. وجود گشنیز در این غذا حتی کسانی را که ماهی یا بوی غذاهای دریایی را دوست ندارند به آن علاقه مند می کند.
خوردن غذاهای برنجی عادت دیرینه ما ایرانی هاست و وجود گشنیز به همراه ماهی تن در این غذا شما را به یک غذای برنجی معطر و خوش طعم تبدیل می کند.