درمان خانگی تهوع بدون دارو

برای درمان استفراغ چه بخوریم؟

حالت تهوع و استفراغ علل مختلفی دارد و معمولاً مربوط به مشکلات معده است که می توانید بدون دارو و با داروهای خانگی و داروهای گیاهی و طبیعی ضد تهوع برطرف کنید.

حالت تهوع یکی از شایع ترین مشکلات معده است و تقریباً همه افراد چندین بار در زندگی خود این حالت را تجربه کرده اند. به طور کلی، تهوع و استفراغ یک سندرم جدی نیست و معمولاً واکنش بدن به یک مشکل موقتی مانند بوی بد دهان، حالت تهوع، اوایل بارداری، مسمومیت غذایی، پرخوری، استرس عاطفی و غیره است.

و معمولا بعد از چند ساعت.یا یک روز برطرف می شود.در این قسمت به معرفی علل و درمان های خانگی استفراغ می پردازیم.

علل شایع استفراغ چیست؟

علل استفراغ بسته به زمان و سن فرد متفاوت است. علت تهوع می تواند روانی یا جسمی باشد، اما برخی از علل شایع تهوع عبارتند از: پرخوری، آپاندیسیت، مسمومیت غذایی، تومور مغزی، هیدروسفالی (آب روی مغز)، مننژیت، شیمی درمانی سرطان، گاستروپارزی، استرس عاطفی مانند اضطراب و افسردگی، عفونت های ویروسی، ضربه به سر، بارداری، قاعدگی،

زخم معده، عوارض جانبی برخی داروها، سوء مصرف مواد مخدر، میگرن، حمله قلبی، اختلالات کبدی و کلیوی، عدم تعادل الکترولیت (سطوح بالای پتاسیم خون)، ذات الریه، کمبود خواب ، عفونت گوش، حساسیت به شیر (نوزادان و کودکان)، تنگی پیلور (کودکان)، بینابینی (کودکان)، گرمازدگی.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

اگر این وضعیت برای بزرگسالان 2 روز و برای کودکان 1 روز بهبود نیافت، باید در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید و در صورت داشتن علائم زیر باید به پزشک مراجعه کنید:

استفراغ در کودکان زیر 12 هفته

بیدار شدن از خواب و استفراغ و این حالت بیش از 8 ساعت طول می کشد

تب بالا همراه با سردرد، سفتی گردن و بثورات پوستی

علائم کم آبی وجود دارد

درد شدید قفسه سینه و شکم

تاری دید

غش کردن

رنگ پریدگی

ناتوانی در خوردن غذا برای بیش از 12 ساعت

سردرد قوی

اسهال

افزایش دفعات تنفس و نبض

عدم بهبود در صورت استفاده از داروهای خانگی

از آنجایی که استفراغ در فرد به دلایل مختلف رخ می دهد، اطلاع رسانی به پزشک از علائم وی بسیار مهم است و این امر به تشخیص و درمان کمک می کند.

درمان های خانگی برای تهوع و استفراغ

1. زنجبیل

روش 1: چای زنجبیل

مقداری زنجبیل را با مقداری آب در کتری بجوشانید و بنوشید.

روش 2: زنجبیل تازه

مقداری زنجبیل تازه بردارید و بشویید سپس به قطعات کوچک برش دهید و بخورید.

روش 3: زنجبیل و آب لیمو

زنجبیل تازه تهیه کنید و بشویید سپس یک لیمو را از وسط نصف کنید و آب آن را روی زنجبیل بریزید و در صورت تمایل می توانید مقداری عسل به آن اضافه کنید و بخورید.

ادامه مطلب  نوار قلب در منزل

روش 4: آب زنجبیل و پیاز

زنجبیل تازه را بشویید و خرد کنید. یک تکه پیاز را روی تکه های زنجبیل فشار دهید تا آب آن گرفته شود و مخلوط به دست آمده را بخورید.

2. دارچین

یک چوب دارچین را در یک فنجان آب جوش بریزید و بگذارید چند دقیقه بماند سپس چوب دارچین را بردارید و در صورت تمایل مقداری عسل به آن اضافه کنید.

این چای را یک یا دو بار در روز بنوشید تا به طور کامل علائم تهوع از بین برود.

توجه: اگر باردار هستید یا در دوران شیردهی هستید، از مصرف دارچین خودداری کنید.

3. نعناع

روش 1: روغن نعناع فلفلی

یک قطره روغن نعناع را در آب جوش بریزید و خوب هم بزنید و بنوشید.

روش دوم: نعناع خشک

یک قاشق غذاخوری نعناع خشک را با یک لیوان آب جوش می ریزند و خوب مخلوط می کنند و بعد از ده دقیقه می خورند.

روش 3: برگ نعناع تازه

برگ های نعنای خود را آماده کنید و خوب بشویید و در آخر بخورید.

روش چهارم: شربت موهیتو

برگ نعنا

اب

آب لیمو

عسل

لیمو و نعنا را بشویید و با آب در مخلوط کن بریزید و عسل را به آن اضافه کنید و در آخر بخورید. این مخلوط را 3 بار در روز بنوشید تا حالت تهوع به طور کامل از بین برود.

4. دانه رازیانه

یک قاشق غذاخوری دانه رازیانه را در یک فنجان آب جوش بریزید و بگذارید 10 دقیقه بماند سپس آب را صاف کرده و بنوشید.

همچنین می توانید شوید را جداگانه میل کنید.

5. دانه آنیس

یک قاشق دانه آنیس را درون یک فنجان آب جوش ریخته و پس از گذشت 10 دقیقه آن را از صافی رد کرده و میل کنید و همچنین می‎ توانید این دانه را بر روی برخی از میوه ها مالیده و میل کنید.

6. میخک

روش 1: چای میخک

مقداری میخک تازه تهیه کرده و بشویید سپس به مدت 5 دقیقه در آب جوش قرار دهید و سپس بنوشید.

روش 2: مخلوط میخک و عسل

مقداری میخک خرد شده را با عسل مخلوط کنید و بخورید یا می توانید از پودر میخک نیز استفاده کنید.

7. زیره سبز

روش 1: چای زیر

یک قاشق غذاخوری زیره را در یک فنجان آب جوش بریزید و بعد از 5 دقیقه از صافی صاف کنید و بخورید.

این چای را یک یا دو بار در روز بنوشید.

روش 2: زیره و جوز هندی

یک قاشق غذاخوری زیره را با کمی جوز هندی همراه با آب در قوری بجوشانید و سپس صاف کنید و به صورت چای بنوشید.

ادامه مطلب  چی بخورم سینم بزرگ بشه ؟

روش 3: زیره و عسل

مقداری پودر زیره و هل را با یک قاشق غذاخوری عسل مخلوط کرده و میل کنید.

درمان خانگی تهوع بدون دارو

8. آب سبزیجات

عناصر:

سبزیجاتی مانند هویج، قارچ، ذرت، کرفس، گوجه فرنگی و غیره.

نمک و فلفل

روش آماده سازی:

همه مواد را در قابلمه بریزید و به آن آب اضافه کنید و بعد از 30 دقیقه سبزیجات را از صافی رد کنید و بخورید.

9. بابونه

2 تا 3 قاشق بابونه خشک را با یک لیوان آب جوش بریزید و بعد از 3 دقیقه صاف کنید و بنوشید. در صورت تمایل می توانید مقداری عسل به آن اضافه کنید.

اگر به این ماده حساسیت دارید، مصرف آن را متوقف کنید.

10. سیب زمینی شیرین

روش 1: سیب زمینی شیرین پخته

سیب زمینی مورد نظر را بشویید و در فر قرار دهید تا آماده شود و بعد از حدود 30 دقیقه از فر خارج کرده و پس از خنک شدن میل کنید.

روش 2: سیب زمینی آب پز

سیب زمینی شیرین را در آب بریزید و بپزید. بعد از خنک شدن از آن استفاده کنید.

11. طب سوزنی مچ دست

بازوی خود را صاف کنید و سه انگشت وسط خود را به سمت بالا ببرید و قسمتی از مچ دست را که به سمت بالا است با انگشت شست چند دقیقه فشار دهید.

12. درامامین

این دارو برای حالت تهوع و استفراغ است. اگر احساس بیماری می کنید، فقط یک قاشق غذاخوری از آن را بخورید. این دارو نباید توسط کودکان زیر دو سال استفاده شود.

13. روش های مراقبت از خود

این روش ها عبارتند از:

بدون هیچ فعالیت اضافی بنشینید.

یک نفس عمیق بکش.

از هرگونه حرکت اضافی خودداری کنید.

برو بخواب

از خوردن غذاهای اسیدی و چرب خودداری کنید.

از نوشیدنی های کافئین دار خودداری کنید.

روش های پیشگیری از حالت تهوع

این روش ها عبارتند از:

جلوگیری از گرسنگی و خوردن وعده های کوچک

از غذاهای دیر هضم خودداری کنید

بعد از غذا به رختخواب نروید

آب کافی بنوشید

از اشتراک گذاری وسایل شخصی مانند مسواک خودداری کنید

از استرس عاطفی دوری کنید

ورزش منظم را در فعالیت های روزانه خود بگنجانید

اما معرفی سایر داروهای ضد تهوع طبیعی برای درمان خانگی تهوع

علاوه بر مطالبی که در ابتدای این قسمت خواندید، موارد دیگری نیز در کتب طب سنتی به عنوان داروهای طبیعی ضد تهوع معرفی شده است که عبارتند از:

آب لیمو خاصیت ضد تهوع دارد و برای درمان اسهال و یبوست استفاده می شود.

پونه کوهی برای تهوع و استفراغ، مشکلات گوارشی و ناراحتی مفید است، از اسیدی شدن معده جلوگیری می کند، در هضم غذا و سکسکه موثر است.

ادامه مطلب  بهترین نوشیدنی برای کمبود اب بدن

زنان باردار می توانند گوجه فرنگی بخورند تا از حالت تهوع صبحگاهی خود خلاص شوند.

دم کرده پوست پرتقال اشتها را افزایش می دهد. همچنین دستگاه گوارش را تقویت می کند، گردش خون را بهبود می بخشد و نفخ و حالت تهوع را از بین می برد. برای تهیه این دم کرده حدود یک قاشق غذاخوری پوست پرتقال خرد شده را در آب جوش بریزید و بعد از 10 تا 15 دقیقه بنوشید.

رب انار برای بهبود بی اشتهایی، تصفیه خون، میگرن، حالت تهوع و ضعف عمومی بسیار مفید است.

پودر شنبلیله برای درمان ناراحتی های گوارشی و مشکلات روده بزرگ، رفع حالت تهوع و بی اشتهایی بسیار مفید است.

نعناع فلفلی با داشتن خواص خنک کنندگی، گرفتگی عضلات را تسکین می دهد و درد را تسکین می دهد. در درمان و پیشگیری از حالت تهوع، درد معده و روده، اسهال، سرفه و درد قاعدگی بسیار موثر است.

در طب سنتی چینی از دارچین برای درمان اسهال، سرماخوردگی و حالت تهوع استفاده می شود.

هندوانه خاصیت ضد استفراغ و ضد تهوع دارد، مخصوصا برای افرادی که در تابستان دچار گرمازدگی می شوند، می توانید هنگام نوشیدن آب هندوانه مقداری گلاب به آن اضافه کنید.

گیلاس یک ضد عفونی کننده قوی برای روده ها است. برای درمان تهوع، کم خونی، خستگی، دیابت، تصلب شرایین، نارسایی کبد، آرتریت (درد و التهاب مفاصل) و نقرس بسیار مفید است.

تمر هندی به عنوان یک ملین عمل می کند. این میوه اشتها آور، ضد تهوع و منبع آنتی اکسیدان است. مصرف تمبرهندی با غذا به هضم آن کمک می کند. بنابراین، افزودن آن به غذا به خصوص به غذای افرادی که مشکلات گوارشی دارند توصیه می شود.

شاه توت یکی از انواع توت ها است. از زمان های قدیم برای رفع حالت تهوع، برگ های چاتوت را می پوشانند.

زرشک قابض طحال و ضد تهوع است اما زیاده روی در مصرف زرشک باعث اسهال و حتی فلج مرکز تنفسی می شود. مصرف 2 گرم زرشک سه بار در روز توصیه می شود و مصرف زیاد آن مشکلات زیادی را ایجاد می کند.

سنجد با طبع سرد و خشک خود دارای خواص ضدالتهابی و کلرتیک است.

ویتامین B6 یکی از ویتامین های محلول در آب است که در رفع حالت تهوع موثر است. این ویتامین در مواد زیر به وفور یافت می شود: شیر، انگور، خربزه، آناناس، سیب، پرتقال، گلابی و هلو، گردو، سبوس گندم، جگر، کله پاچه، گوشت گاو، میگو، بوقلمون، تخم مرغ، بادام زمینی، لوبیا سفید. نخود فرنگی، سویا، اسفناج، گوجه فرنگی، ذرت، گندم کامل.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *