مشاور وزیر محیط زیست عربستان گفت: امیدواریم مذاکراتی که در حوزه محیط زیست بین جمهوری اسلامی ایران و عربستان انجام شد، بتواند به آغاز همکاری های مشترک در زمینه اقتصادی و سیاسی منجر شود. میدان های بین دو کشور
قطیب سعدون، مشاور وزیر محیط زیست عربستان در گفت وگو با خبرنگار ایلنا، در پاسخ به سوالی مبنی بر نقش ارتقای سطح روابط سیاسی ایران و عربستان در بهبود وضعیت زیست محیطی کشور منطقه و انجام اقدامات مشترک برای مقابله با ریزگردها،
بیان کرد: خوشبختانه بهبود روابط سیاسی جمهوری اسلامی ایران و پادشاهی عربستان سعودی در ماه های اخیر باعث شد تا دولت ایران از ما برای شرکت در نشست بین المللی دعوت کند. کنترل گرد و غبار و ما از این فرصت استفاده کردیم و در این جلسه شرکت کردیم. امیدواریم مذاکراتی که در حوزه محیط زیست بین دو کشور انجام شد، بتواند به آغاز همکاری های مشترک در زمینه های اقتصادی و سیاسی بین ایران و عربستان منجر شود.
وی افزود: دولت عربستان اخیراً مرکزی برای مقابله با ریزگردها و انجام اقدامات میدانی در کانون های ریزگرد در عربستان ایجاد کرده است و مذاکراتی نیز بین عربستان و کشورهای حوزه خلیج فارس برای پیوستن به این مرکز و انجام مشترک انجام شده است. مشارکت. برگزاری نشست گرد و غبار در تهران همچنین فرصت مناسبی برای رایزنی با دولت ایران و سایر کشورهای منطقه برای انجام همکاری های دوجانبه و چندجانبه در زمینه مقابله با گرد و غبار فراهم کرد.
سعدون با تاکید بر اینکه برنامه کاشت انبوه در خاورمیانه که با حمایت دولت عربستان سعودی انجام می شود، یکی از مهمترین اقدامات میدانی برای مقابله با ریزگردها در منطقه محسوب می شود، گفت: بر اساس طرح خاورمیانه سبز که که توسط آقای محمد بن سلمان، ولیعهد پادشاهی عربستان سعودی تأسیس شد، در دستور کار دولت ما قرار گرفته است، ما برنامه کاشت 10 میلیارد درخت در داخل خاک عربستان و 40 میلیارد درخت در خارج از خاک داریم. در خاک عربستان سعودی و سایر کشورهای منطقه خاورمیانه تا پایان سال 2030 درختکاری در کانون های گرد و غبار انجام می شود.
وی تصریح کرد: اجرای طرح «خاورمیانه سبز» علاوه بر کمک به مقابله با ریزگردها در منطقه، در راستای عمل به تعهدات عربستان برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای و مقابله با تغییرات اقلیمی است و به همین دلیل الف- یک شخص جدی در دستور کار دولت ما قرار دارد.