کاهو یکی از محبوب ترین سبزیجات و یک ماده مغذی غنی از فیبر است. اما به راحتی طراوت خود را از دست می دهد و بی مزه و خراب می شود. در این مقاله به نکاتی برای شستن و تازه نگه داشتن کاهو می پردازیم.
حتما بعد از شستن با زرد شدن، پژمرده شدن یا پژمرده شدن برگ های کاهو مواجه شده اید. کاهوی زرد و پژمرده گزینه مناسبی برای تهیه انواع سالاد و غذاهای دارچینی نیست.
علاوه بر ظاهر کاهو، رطوبت یخچال یا دمای نامناسب باعث خراب شدن کاهو در مدت زمان کمتری می شود. پس اگر سلامت و ظاهر میزتان برایتان مهم است، کمی وقت بگذارید و این مقاله را بخوانید تا کاهو را برای مدت بیشتری تازه نگه دارید.
ترفندهایی برای تازه نگه داشتن کاهو
کاهوی تازه را درست قبل از سرو آماده کنید. کاهوی تازه با رنگ و تازگی خاص خود می تواند طعم مطبوعی داشته باشد.
در هر فنجان کاهو تنها هفت کالری وجود دارد، بنابراین می توانید بدون نگرانی در مورد کالری، چربی یا کلسترول آن را بخورید.
نحوه شستن کاهو
نقطه ضعفی که ممکن است نتوانید آن را پیش بینی کنید این است که برگ های کاهو ممکن است با پوششی از ماسه و شن پوشیده شده باشد که باید قبل از برش در حین شستن برای تهیه یک سالاد خوش طعم به آن توجه کنید.
برگ های کاهو را از یکدیگر جدا کنید. هر دو برگ به راحتی از سر جدا می شوند. برگ هایی را که جدا کرده اید در یک آبکش قرار دهید.
ابتدا کاهو را یکبار بشویید تا گل و لای پاک شود و آلودگی باکتریایی آن کاهش یابد.
سپس 1 فنجان سرکه سفید را با 2 فنجان آب سرد در یک کاسه بزرگ مخلوط کنید. اجازه دهید کاهو به مدت 10 دقیقه در محلول سرکه خیس بخورد و سپس با احتیاط آن را به آبکش منتقل کنید.
خشک کردن کاهوی شسته شده
کاهوی شسته و خشک شده را در کیسه های پلاستیکی دربسته بسته بندی کنید و به مدت یک هفته در یخچال نگهداری کنید.
برگ های کاهو را با آب سرد بشویید. آنها را مرتب تکان دهید و با آب تحت فشار اسپری کنید. برگ ها را در یک صافی خوب تکان دهید تا آب اضافی آن گرفته شود.
دو لایه دستمال کاغذی روی میز آشپزخانه پهن کنید. حالا برگ های کاهو را به دستمال کاغذی منتقل کنید. آنها را در لایه های جداگانه قرار دهید.
روی برگ ها را با دستمال کاغذی دیگری بپوشانید تا به آرامی آب را جذب کرده و تا حد امکان خشک شود.
حالا با قیچی آشپزخانه برگ های کاهوی شسته و خشک شده را برش دهید. قسمت های قهوه ای شده را جدا کرده و دور بریزید. برگ های باقی مانده را ریز خرد کرده و در بشقاب مورد نظر بریزید و سالاد خود را درست کنید.
تازه نگداستن کاهو شسته شده
اکثر مردم متوجه می شوند که پس از شستن و نگهداری کاهو، قهوه ای می شود. شما می توانید با چند روش ساده از این اتفاق جلوگیری کنید:
حمل و نقل و نگهداری صحیح برگ های کاهو به حفظ تازگی و جلوگیری از آلودگی میکروبی کمک می کند.
کاهو تازه بخرید. می توانید کاهوی تازه را از خواربار فروشی یا خواربار فروشی تهیه کنید.
بسته بندی مناسب را انتخاب کنید. پس از خرید کاهو، کافی است آن را در یک حوله کاغذی مرطوب بپیچید و در یک کیسه پلاستیکی قرار دهید و سپس در کشوی یخچال قرار دهید تا نگهداری شود.
هنگام تهیه کاهو به یاد داشته باشید که آن را در آب بسیار سرد بشویید. این به ماندگاری طولانی تری کمک می کند.
بهتر است چند تکه یخ و مقداری نمک در آب بریزید و کاهو را کمی خیس کنید و سپس آبکش کنید.
کاهوی شسته و خشک شده را در کیسه های پلاستیکی دربسته بسته بندی کنید و به مدت یک هفته در یخچال نگهداری کنید.
توصیه
اگر در حال حاضر نمی خواهید از کاهو استفاده کنید، بهتر است برگ ها را نبرید زیرا بریدن و پاره شدن لبه برگ های بریده شده زودتر از بقیه قهوه ای می شود.
در نهایت توصیه می شود برای جلوگیری از تغییر رنگ و از بین رفتن ویتامین ها، برگ های کاهو را درست قبل از سرو برش دهید.
چند ترفند ساده برای تازه نگه داشتن کاهو در یخچال
کاهو، مخصوصاً اگر شسته و خرد شده باشد، معمولاً در یخچال به سرعت پژمرده می شود. برای تازه نگه داشتن کاهو یا سبزی بهتر است آن ها را به جای کیسه های پلاستیکی در حوله در یخچال نگهداری کنید.
با این روش از پژمرده شدن کاهو و سبزی در یخچال جلوگیری کنید:
یکی از مواردی که باعث پژمرده شدن زود هنگام کاهو در یخچال می شود رطوبت است. بنابراین بهتر است قبل از پیچیدن کاهو و نگهداری آن در یخچال از خشک شدن کامل برگ ها اطمینان حاصل کنید.
برای این کار، بدون اینکه کاهو را به مدت طولانی بیرون از یخچال نگه دارید، می توانید آن را در کیسه های پلاستیکی معروف به زیپ درب به مدت چند ساعت در یخچال بدون اینکه درب آن را ببندید نگهداری کنید.
راه بهتر این است که کاهو را بعد از شستن و تخلیه آب در یک حوله کاغذی خشک بپیچید. سپس آن را در یک کیسه پلاستیکی قرار دهید. با این روش طراوت و تردی کاهو برای مدت بیشتری حفظ می شود.
راه دیگر این است که تا زمان خوردن کاهو از شستن آن خودداری کنید. اما باز هم بهتر است کاهو را در کیسه پلاستیکی که خریده اید در یخچال قرار ندهید.
بلکه پس از پیچیدن آن در حوله، آن را در یک کیسه زیپ دار قرار داده و کاملاً در آن را ببندید. با این روش می توانید کاهوی شسته نشده را به مدت چهار تا پنج روز در یخچال نگهداری کنید.
یکی دیگر از مواردی که باعث می شود کاهو تازگی خود را از دست بدهد، دمای خیلی سرد یا خیلی گرم یخچال است. انجماد برگ های کاهو می تواند کاهوی تازه شما را ظرف چند ساعت به کاهوی زرد و غیرقابل خوردن تبدیل کند.
بنابراین، چه کاهو را شسته اید و چه بگذارید در یخچال بماند، بهتر است آن را در قسمت های وسط یخچال یا در کشوهای میوه نگهداری کنید و از قرار دادن آن در قسمت های بالای یخچال که معمولاً برای آن در نظر گرفته می شود، خودداری کنید. نوشیدنی . .
تازه نگه داشتن کاهو با حوله حمام
اما شاید هرگز حوله حمام را برای تازه نگه داشتن کاهو امتحان نکرده باشید. کاهو، حتی کاهوی خرد شده در حوله پیچیده شده، در یخچال بسیار تازه تر می ماند.
برای این کار ابتدا برگ های کاهو را ببرید و سپس خوب بشویید. کاهو را داخل سبد بریزید و خوب تکان دهید تا آب اضافی آن گرفته شود. سپس یک حوله تمیز پهن کنید و کاهوی خرد شده را کاملا روی حوله بمالید و بگذارید یک ساعت خوب خیس بخورد.
حالا پارچه کمی مرطوب شده و آب کاهو یا سبزیجات گرفته می شود. از گوشه حوله شروع به غلت زدن کنید. برای اینکه کاهوی خورده شده از حوله نیفتد، حوله را از بالا و پایین با دو کش ببندید. به یاد داشته باشید که کاهو یا سبزیجات پیچیده شده در حوله باید در قفسه پایین یخچال نگهداری شود. به این ترتیب کاهوی خرد شده برای چند روز در یخچال ترد و تازه می ماند.
در این ترفند حوله آب اضافی ناشی از خوردن کاهو یا سبزیجات را در خود نگه می دارد. این یک محیط نیمه مرطوب و خنک برای سبزی های برگدار ایجاد می کند.
علاوه بر این، سبزی ها را به صورت یک لایه نازک روی پارچه پهن می کنند و روی هم نمی گذارند تا بپوسند. همچنین می توانید از این روش تازه نگه داشتن کاهو برای نگهداری انواع سبزی های برگ دار و کرفس خرد شده استفاده کنید.
ترد و تازه نگهداشتن کاهو بسته بندی شده
1. کاهو را از بسته بندی اصلی خارج کنید. برخی از عرضه کنندگان کاهو را بسته بندی می کنند تا آن را مرطوب و تازه نگه دارند و از پوسیدگی و فساد محافظت کنند. کاهو باید قبل از نگهداری تازه شود.
2. یک سینک یا کاسه بزرگ را با آب سرد (از شیر آب) پر کنید.
3. برگ ها را از هسته و ساقه کاهو جدا کنید. پس از جدا کردن برگ های کاهو از ساقه، آنها را به مدت 5 دقیقه در حمام آب سرد قرار دهید. اگر کاهو شل شد، باید دوباره آن را ترد کنید.
4. کاهو را به صورت برگ برش دهید. برگ های کاهو را یکی یکی جدا کرده و تکان دهید تا آب اضافی بین شیارهای برگ کاهو گرفته شود.
5. برگ های کاهو را در سالاد اسپینر قرار دهید. در این مرحله باید برگ های کاهو را در سالاد ریسگر قرار دهید و مراقب باشید که حلقه های برگ کاهو محکم در یکدیگر قرار نگیرند. ممکن است لازم باشد چندین بار چندین بار در سالاد اسپینر قرار دهید.
6. دسته سالاد اسپینر را بچرخانید. به این ترتیب آب اضافی از برگ های کاهو جدا شده و در قسمت پایینی دستگاه جمع می شود.
7. برگ ها را روی یک حوله خشک آشپزخانه قرار دهید. برگ های کاهو را در یک یا دو ردیف بچینید. در قسمت پایینی سالاد اسپینر آب بریزید.
آنقدر این کار را تکرار کنید تا تمام برگ های کاهو خشک شوند. همچنین می توانید به جای دستمال آشپزخانه از دستمال کاغذی استفاده کنید.
8. برگ های کاهو را در حوله بپیچید. برگ های کاهو را در یک حوله بپیچید و سپس در کیسه فریزر بزرگی قرار دهید و در کیسه را محکم ببندید.
9. بسته را در کشوی فریزر یخچال قرار دهید. بعد از اینکه برگ های کاهو را پیچیدید، آن ها را در کشوی یخچال قرار دهید (که گاهی اوقات به عنوان کشوی میوه و سبزیجات شناخته می شود). می توانید به تعداد مورد نیاز برگ کاهو بردارید و حدود یک تا دو هفته کاهو را تازه نگه دارید.
نکاتی برای تازه نگه داشتن کاهو
این روش تقریبا برای اکثر انواع کاهو قابل استفاده است. اگرچه کاهوی کره ای و کاهوی آیسبرگ را می توان در بسته بندی محکم بسته بندی کرد، اما زمانی که سالم و با ساقه سالم نگهداری شوند بهترین کار را دارند.
برخی از فروشگاه ها کاهوی روغنی (کاهوی بوستون) را با ریشه عرضه می کنند تا برای بیش از چند هفته تازه بماند.
اگر می خواهید کاهو را قبل از شستشو در بسته بندی اصلی نگهداری کنید، داخل آن را با دستمال کاغذی بپوشانید. اگر ظرف و کیسه کاهو بزرگ است، مقداری دستمال کاغذی در وسط و کناره ها قرار دهید. سپس بسته بندی را تا جایی که می توانید سفت کنید.
اگر به سالاد ریس دسترسی ندارید، کافی است کاهو را خوب در سینک یا ظرف آب بشویید و سپس آن را چند ساعت در یک سبد بلند به صورت عمودی قرار دهید تا آب اضافی آن به خوبی گرفته شود و سپس کاهو را آبکش کنید.
تکان دهید تا آب باقیمانده از آنها ریخته شود و سپس مراحل بسته بندی را همانطور که در بالا ذکر شد انجام دهید.
منبع: تصویر زندگی