خوردن سبزیجات و میوه های آلوده باعث بسیاری از بیماری ها و مسمومیت های خطرناک می شود، بنابراین باید همیشه قبل از مصرف آنها را خوب بشویید و در شستن این غذاها دقت بیشتری داشته باشیم.
نادیده گرفتن نکات سالم هنگام تهیه سبزیجات می تواند آنها را به یک محصول غذایی مضر تبدیل کند. بهترین روش شستن سبزی ها 4 مرحله توصیه شده توسط وزارت بهداشت است.
بهترین روش ضدعفونی سبزی خوردن
اگر می خواهید بهترین راه ضد عفونی سبزیجات مصرفی خود را بدانید، بهتر است به 4 مرحله پیشنهادی وزارت بهداشت توجه کنید:
اولین قدم این است که سبزیجات را با دقت تمیز کنید
سعی کنید سبزیجات تازه بخرید و به محض رسیدن به خانه آنها را تمیز کنید. برگ های زرد و قهوه ای را بردارید، چوب و ساقه های اضافی را بچینید و اگر سبزی گل های زیادی داشت، آبکشی کنید.
مرحله دوم؛ انگل زدایی
این مرحله مهمترین قسمت شستن سبزیجات است و باید به بهترین نحو انجام شود. اگر سبزیجات به درستی ضد عفونی نشوند، می توانند به مواد غذایی مضر و حتی خطرناک تبدیل شوند.
برای کرم زدایی سبزیجات نمی توان به کمک نمک تکیه کرد و باید از ضدعفونی کننده های مخصوص میوه ها و سبزیجات یا مواد شوینده ظرفشویی استفاده کرد.
برای ضدعفونی کردن سبزیجات، یک کاسه را پر از آب کنید و سبزیجات را داخل کاسه قرار دهید. به هر لیتر آب حدود 2 تا 4 قطره مایع ظرفشویی اضافه کنید.
حالا بهتر است سبزی ها را کمی جابجا کنید تا آب کاسه کف کند.
اجازه دهید سبزیجات حدود 5 دقیقه در این محلول بمانند تا انگلها، تخمها و کیستهای آنها از جای خود خارج شده و به سطح آب بروند. حالا آب کاسه را به آرامی دور بریزید و سبزیجات را بشویید.
مرحله سوم این است که میکروب ها را با پودر پرکلرین از بین ببرید
یک بسته پودر پرکلور را از داروخانه تهیه کنید و آن را برای شستن میوه ها و سبزیجات کنار بگذارید. نصف قاشق چایخوری پودر پرکلرین را در 5 لیتر آب حل کنید و سبزیجات را به مدت 5 دقیقه در این محلول قرار دهید تا ضد عفونی شوند.
البته می توانید از سرکه، جوش شیرین و نمک نیز برای ضدعفونی سبزیجات استفاده کنید.
مرحله آخر این است که سبزیجات را کاملا بشویید
حالا سبزی ها را کاملا بشویید و مطمئن شوید که تمام انگل ها و باکتری ها از بین رفته اند.
برای شستن سبزی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
بهتر است سبزیجات را با آب سرد یا ولرم بشویید تا مدت زمان بیشتری تازه بمانند.
با استفاده از روش شستشوی سبزیجات وزارت بهداشت، تمام سبزیجاتی را که به صورت خام مصرف می شوند از جمله کلم، کاهو و غیره ضدعفونی کرده و مصرف کنید.
هرگز سبزیجات بیات را در یخچال قرار ندهید. ابتدا سبزیجات را بشویید و بگذارید کاملا خشک شوند و در آخر در یخچال قرار دهید.
قبل از شستن سبزی هایی مانند تربچه، شلغم، هویج، چغندر و … از برس استفاده کنید تا سطح آنها را به خوبی تمیز کنید.
قبل و بعد از شستن سبزیجات، دستان خود را با آب گرم و صابون به مدت 20 ثانیه بشویید.